Luo valoilla juhlillesi tunnelma

Teen yhteistyötä häädj:n kanssa, joiden kautta löytyy mainiot dj:t, esiintyjät ja valojen tekijät häihin ja juhliin. Sain heiltä muutaman vastauksen minunkin kysymyksiini valaistuksesta. Omasta mielestäni valo on erittäin tärkeä elementti kun luodaan tunnelmaa, mutta silti ammattilaisten vastauksista oppii aina jotain uutta!

Miksi valaistusta ei pitäisi unohtaa?

On olemassa paljon sellaisia juhlapaikkoja, joissa ei ole lainkaan tunnelmavalaistusta. Pelkät kovat loisteputki valot juhlatilan katossa latistaa loppuillan tunnelman aika tavalla. Mikäli tunnelmavalaistus tehdään pelkästään kynttilöiden avulla niin, silloin yleensä tilan yleisvalaistus jäää liian pimeäksi.

Sopiiko valaistus kaikkiin tiloihin ja teemoihin?
Poikkeuksetta tila kuin tila saadaan valoilla näyttävän näköiseksi. Jos tilassa on paljon lasi-ikkunoita ja ulkopuolella esim. puita tai muita mielenkiintoisia kohteita niin valaistus voidaan toteuttaa tilan ulkopuoleltakin käsin.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tuleeko valaistusta huomioida teeman valinnassa?

Teema sinänsä ei vaikuta valaistuksen suunnitteluun. Tai sanotaanko, että valittu teema ei kyllä koskaan ole sulkenut mitään valaistusta pois.

Ihan kaikki värit eivät ole  toteutettavissa valaistuksen avulla. Tummat ja murretut sävyt kuten esim. ruskea ja burgundi eivät tummuutensa vuoksi ole mahdollisia.   Samoin kullan värinen valo on käytännössä keltaista valoa ja hopeanvärinen valo valkoista. Valkoista valoa, ei kannata käyttää, koska mikäli juhlatila ei ole täysin valkoinen niin, valkoista väriä ei valoilla saada aikaiseksi.

Kuinka valaistuksella voidaan tukea teemaa?

Teeman värejä kannattaa ehdottomasti hyödyntää valaistuksessa. Yleensä juhlatilan yleisvalaistuksessa kannattaa käyttää yhtä väriä. Maksimissaan kahta.

Jos teemana on taas esim. välimerellinen ilmapiiri niin valaistuksessa voidaan hyöydyntää hehkulamppuköysiä (jos vain tilan rakenteet antavat siihen mahdollisuuden).

Vaikka Teeman värit eivät olisikaan valaistuksella toteutettavissa, se ei silti tarkoita sitä, etteikö teeman väreihin löydettäisi sopivaa väriä, jolla tilan ilmeestä saadaan tyylikäs ja näyttävä.

Miten valaistuksella voidaan vaikuttaa juhlatilan ulkonäköön?

Valaistuksella pystytään korostamaan kauniita/tärkeitä asioita ja häivyttämään vähemmän tärkeitä asioita. Juhlatilan väritys saadaan helposti teemavärien mukaiseksi. Lisäksi voidaan korostaa tärkeitä asioita.

Usein olemme timanttipaketissa valaisseet hääparin kohdevalolla, jolloin hääpari saadaan luonnollisen väriseksi ja erottumaan  muuten tyyllikkäästi värivaloilla valaistusta juhlatilasta.

Missä vaiheessa olisi hyvä aloittaa valaistuksen suunnittelu?

Valaistukselle kannattaa varata jo budjetista oma osuutensa.  Ihan kengännauhabudjetilla ei kunnolllista juhlavalaistusta saa aikaiseksi.

Tarjoamme yleensä kahta erilaista valaistuspakettia häihin. Tottakai myös vielä näyttävempiä ratkaisuja pystytään tekemään ja paketteja voidaan vielä helposti tuunata lisävarusteilla juuri hääparin näköiseksi.

Valaistuksella voidaan luoda myös helposti erilaisia kuvioita. Kultapakettiimme ei kuulu kuviovaloja mutta timanttipaketissa valaisemme yleensä ruokapöydät/juhlapaikan lattian niin, että kattauksesta saadaan näyttävä.

Kaikkiin valaistuspaketteihin voidaan myös liittää kuvioprojektori. Kuvioprojektoriin voidaan valmistaa yksilöllinen kuvio. Esim hääparin nimikirjaimet tai jokin logo

Mikäli häissä on esiintyjiä (bändi, trubaduuri, duo, tms.) Niin valaistusta ei kannataa missään nimessä unohtaa. Kunnon esiintyjä tarvitsee myös näyttävän valoshown. Timanttipakettimme taippuu sellaiseen varsin hyvin. Ja tottakai toteutamme myös pelkän valaistuksen jos muille palveluille ei ole tarvetta.

VALAISTUKSEN EDUT:

Panostamalla valaistukseen, voi helposti jättää muut koristelut vähemmälle.

Valaistus on myös siinä mielessä helppo ratkaisu, että ammattilaiset hoitavat valaistuksen alusta loppuun.

Valaistuksella voidaan tehdä isoja ja näyttäviä koristeluita kustannustehokaaasti.

MUUTA ERIKOISTA
Meillä on vielä yksi uusi palvelu, jota käytimme juuri eräissä häissä Porin seudulla. Bändin soittama häävalssi huipentui konfettitykeillä ammuttuun teeman väriseen konfettisateeseen.

Tästä meillä on muutama kuva. Kurkkaa ihmeessä kuvat haadj.fi facebook sivulta. Julkaisemme myös videokoosteen tanssista.

Ystävällisin terveisin
Kalle Nordling

One thought on “Luo valoilla juhlillesi tunnelma

  1. Valaistus tuntuu usein olevan asia, joka on juhlatilan suunnittelun häntäpäässä tai se kuitataan kynttilöillä. Meillä panostetaan valaistukseen aika paljon, koska se on todella merkittävä tunnelman luoja. Kuten kuvaesimerkistäkin näkyy, valoilla tilasta tulee ihan erilainen! :)

Mitä olet mieltä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s