Couture morsiuspukumuotia syksylle 2013

armani-prive-couture-f13-2

On taas tullut se aika kesästä (tai oikeastaan jo hetki sitten), kun tulevan sesongin Couture mallistot paljastetaan. Ajattelin teidän iloksenne tutkia mallistot läpi tavallista tarkemmin ja napata talteen morsmaikuille sopivat vinkit ja puvut.

Kuten osa ehkä tietääkin, ovat couture mallistot lähinnä jäänteitä niistä vanhoista hyvistä päivistä, kun hienoille naisille tehtiin puvut tilauksesta ja jokainen paljetti, helmi ja nappi kirjailtiin käsin pukuun kiinni. Pukuja tehdessä oli aina vähintään yksi sovitus, ennenkuin sen sai ottaa oikeasti käyttöön ja oikein onnekas (?)(/rikas) käytti pukua ehkä vain kerran. Nykymaailmassa tällainen on tietenkin äärimmäisen harvinaista ja tälläistä tilannetta lähiten nykyään muistuttaakin morsiuspuvun etsintä tai teettäminen. Moni nainen unelmoi ja suunnittelee morsiuspukuaan jo pienestä pitäen ja siksi sen oikean löytäminen onkin niin kovin tärkeää. Joten, tässä niitä tulee; unelmapukuja!

 

armani-prive-couture-f13-3 armani-prive-couture-f13

Giorgio Armanin malvisto oli nimetty Nudeksi ja sen huomasi, sillä malliston värimaailma oli ehdottomasti pehmeiden ja vaaleiden nuden, valkoisen ja hiekan sävyjen valloittama. Armani on tunnettu eleganssistaan ja ehdottoman punaisen maton arvoisista puvuistaan. Vaikka tässä näytöksessä ei klassista couture näytöksen morsiuspukua ollut lainkaan, oli monessa vaaleassa täyspitkässä puvussa aineksia mielestäni morsisupuvuksi tai ainakin inspiraation lähteeksi. Kuten tänäkin kesänä myös tulevaksi kaudeksi luvataan siis paljon herkkiä materiaaleja ja kahisevaa tylliä, organzaa ja naisellisia kirjailuja. Omasta mielestäni nämä pehmeän nudet puvut tarjoavat kauniin ja lempeämmän vaihtoehdon klassiselle puhtaalle valkoiselle.

chanel-couture-f13

Karl oli harvoja suunnittelijoita, joka oli tälle kaudelle suunnitellut erityisen morsiuspuvun. Chanelin puku ei ole ihan joka naisen puku, vaan pitseineen ja spagetti olkaimineen muistuttaa enemmän kuin hieman 2000-luvun vaihteesta. Vai olenko ainut jonka mieleen hyppäsi heti kuva Marissa Cooperista? Tämä puku ei ehkä kovin monelle tuo inspiraatiota siitä, mitä the puvulta haluaa, mutta mikäli on ajatellut erikseen hankkivansa jonkun kevyemmän ja biletykseen sopivampaa mekkoa jatkoille, voi tästä jo ammentaa usemapi enemmän.

christian-dior-couture-f13

Christian Dior on aikaisempina vuosina tarjonnut mitä villeimpiä couture morsiuspuku ehdotuksia, mutta nyt suunnittelijan vaihdettua ei mitään sellaista näkynyt. Nämä kaksi pukua näytöksen seassa kuitenkin kiinnittivät oman huomioni. Molemmat ovat pukuja, jotka voisin ehdottomasti nähdä morsiammen päällä. Ensimmäisessä olevien vöiden väriä vaihtamalla saa puvusta hyvinkin herkän raisun mustan sijaan. Vai mitäs sanotte, jos puvun kuvittelee esimerkiksi vaaleanpunaisilla tai valkoisilla vöillä? Toinen puku ei ehkä ole kaikkein perinteikkäimmän morsiammen mieleen, mutta modernimmalle designiä rakastavalle naiselle uskoisin tuon tuovan rutkasti inspiraatiota.

elie-saab-couture-f13-1 elie-saab-couture-f13-2

Elie Saab on kiistaton morsiusmuodin keisari, mistä kertoo esimerkiksi nämä näytöskuvat, sekä se että yksi herran mallistoista on Pronoviaksen tuottama. Saabin puvut ovat kautta aikojen olleet juuri sellaisia unelmien prinsessapukuja, joissa materiaalia, koristeluja ja työtunteja ei ole säästelty kuitenkaan menemättä övereihin. Näistä puvuista ei tarvitse varmaan enempää mainita. Kuvat puhuvat puolestaan!

giambattista-valli-couture-f13

 

Giambattista Vallin näytöksestä poimimani puvut eivät kumpikaan ole varsinaisia morsiuspukuja. Eivätkä ne siltä perinteisimmältä näytäkkään, mutta jotain erilaista etsivälle (tai jatkojen pukua etsivälle) näissä on mielestäni paljon ideoita. Itse pidän paljon tuosta ensimmäisen puvun helmasta, joka edestä paljastaa sääret ja takana taas on laahus. Ei ehkä kirkkosovelias tuossa pituudessa, mutta hauska! Kuten siitä kuuluisasta kasaritukasta sanottiin voitaisiin tästä kääntää sanonta toisinpäin ”Business in the back and party at the front!”

valentino-couture-f13

Valentinon kultaa hehkuvat puvut ovat erityisen sopivia juuri tähän talvi sesonkiin. Lämpimää väriä hehkuvat puvut tuovat juhlan tuntua uudellalailla ja molemmat puvut osoittavat, että myös juhlapuvussa voi olla pitkät hihat ilman, että näytät museosta tai nunnaluostarista karanneelta. Morsiuspuvun alle tosin suosittelen pukemaan rintaliivit, mikäli puku kuultaa noin rutkasti läpi! :D

zuhair-murad-couture-f13-1 zuhair-murad-couture-f13-2

 

Zuhair Murad oli itselleni uusi tuttavuus, mutta oikeasti oma suosikkini tästä koko joukosta! Malliston morsiuspuku on couture tyyliin kunnolla yliampuva -upea siis, mutta mallistosta löytyi aineksia myös vähän vähemmän dramaattisille morsmaikuille. Esimerkiksi tuo viimeinen jakkupuku olisi mielestäni oikein kaunis ajatus jotain vähemmän morsiuspuvun näköistä etsivälle, esimerkiksi hääpäiväjuhlaan tai muuten vaan morsiammelle, joka ei halua sitä suurta hässäkkää, mitä täyspitkästä puvusta tulee. Viimeisenä mainitsen tuon sinisellä kirjaillun puvun yllä oikealla. Puku tuo mieleen Harry Potter elokuvassa olleen morsiuspuvun, jota Fleur kantoi juhlissaan. Mielestäni tämä on oikein kaunis ja raikas tapa tuoda pukuun väriä, mikäli siitä pitää. Ainakin erittäin varteenotettava vaihtoehto niille jo kaikille tutuiksi tulleille kukkakirjailuille.

 

Mikä on oma suosikkisi?

 

 

kaikki kuvat: http://www.style.com

Mitä olet mieltä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s