Kevään ylioppilasjuhlat

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kevään ylioppilasjuhlat alkavat taas kolkutella oven takana. Tulevat ylioppilaat ovat jo joitain aineita kirjoittaneet ja joitain on yhä edessä. Vaikka osan mielestä juhlien miettiminen tässä vaiheessa voi tuoda huonoa onnea, ei suunnittelun aloittamista kannata kuitenkaan lykätä liian pitkälle.

Tärkeintä tässä juhlassa on tietenkin itse juhlakalu. Ylioppilasjuhlat ovat yleensä nuoren sen astisen elämän suurin merkkipaalu, jota todellakin kannattaa juhlia! Suurin osa ylioppilasjuhlista järjestetään juhlittavan omassa kodissa ja osaan näistä juhlista kaikki tarjottavatkin valmistetaan itse. Juhlien kasvaessa ja oman ajan vähetessä on kuitenkin yleistynyt pitopalvelun palkkaaminen juhlien tarjoilujen valmistamiseen ja tarjoilun sujuvan kulun varmistamiseksi. Mutta myös juhlat erilissessä juhlatilassa ovat yleistymässä. Tämä saattaa tuntua sopivimmalta vaihtoehdolta esimerkiksi perheissä, joissa vanhemmat eivät enää elä yhdessä ja tällä valinnalla voidaan juhlia ehkä hieman rennommin ilman että kumpikaan osapuoli tuntee astuvansa toisen varpaille.

Vaikka ammattilaisen palkkaaminen perhejuhlien järjestämiseen on yhä harvinaista Suomessa, tiädämme me kaikki, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tämän vuoksi tämä juhlasuunnittelija jakaa seuraavaksi muutaman yksinkertaisen, mutta oleellisen vinkin ylioppilasjuhlien järjestämisestä.

1. Siisteys

Mikäli juhlat juhlitaan omassa kodissa on siivoaminen varmasti yksi suurimmista urakoista. Vaikka kaikkea ei tietenkään voi tehdä viikkoja etukäteen helpottaa edeltävän viikon ja illan tehtävälistaa huomattavasti jos koko koti siivotaan perusteellisesti esimerkiksi kahta viikkoa aikaisemmin. Tällöin ei itse juhlia varten siivotessa tarvitse käyttää niin suurta aikaa, kun pölyjä on jo pyyhitty kaappien päältä ja hopeat kiillotettu.

 

2. Vastuun jakaminen

Monet ylioppilasjuhlat tänäkin keväänä järjestetään miltei kokonaan perheen äidin voimavaroin. Vaikka vastuun jakaminen voi tuntua vaikealta, on kuitenkin oman jaksamisen vuoksi tärkeää muistaa, ettei kaikkea voi tehdä itse. Mikäli apuvoimia ei löydy riittävästi saman katon alta voi pyytää apua myös valmistuvan isovanhemmilta tai kummeilta. Mikäli tämä ei ole mahdollista tulee harkita avun hakemista ammattilaiselta. Myös itse valmistuva voi ja saa auttaa omien juhliensa järjestämisessä.

 

3. Sujuva juhlapäivä

Jotta itse juhlapäivänä asiat sujuvat mahdollisimman hyvin on hyvä sopia jo ennen juhlapäivää siitä kuka tekee ja mitä. Etukäteen mietittäviä tehtäviä ovat esimerkiksi tarjoilujen hoitaminen, tiskien kerääminen, kukkien vastaanottaminen ja lahjojen vieminen lahjapöytään. On hyvä pyytää ihmisiä etukäteen avuksi, eikä itse juhlapäivänä vaan työntää kukkia kouraan ja pyytää laittamaan niitä veteen. Jokainen varmasti auttaa paljon mielummin kun saa aikaa valmistautua, eikä tule yllätetyksi näillä tehtävillä.

 

Oikein ihania ja naurun täyteisiä ylioppilasjuhlia kaikille kevään juhlijoille!

Kuvassa yhteistyökumppani Decora Housen iso ylioppilaslakki kakunkoriste, halkaisijaltaan 7 cm. Hinta 7,90€